Na FTN izložba prve generacije studenata studijskog programa Odevno inženjerstvo i dizajn

 Na Fakultetu tehničkih nauka u Čačku otvorena je samostalna izložba prve generacije studenata završne godine studijskog programa osnovnih strukovnih studija Odevno inženjerstvo i dizajn.

Studenti su imali priliku da izlože odevne predmete u čijoj su realizaciji učestvovali od samog početka do kraja, od skice do modela, a izrađivali su ih u kompanijama-partnerima fakulteta koje su prepoznale značaj dualnog modela studija i pružile važnu podršku njegovom razvoju i unapređenju.

Izložba je nastala kao deo projekta RFC ( Regional challenge fund) Fakulteta tehničkih nauka, a koji ima za cilj što veće zapošljavanje kadrova u oblasti tekstila. Kompanije iz sveta tekstila su sagledale i na pravi način iskoristile značaj celokupnog procesa školovanja budućih kolega, koji su angažovani u svim segmentima nastanka odevnih predmeta,od početne ideje i skice, preko izbora materijala i izrade, do finalne realizacije.

Dualni model studija, koji podrazumeva sticanje kako teorijskih, tako i praktičnih znanja, u prvi plan stavlja učenje kroz rad. Partneri iz tekstilne industrije, “Tiffany production“, P. S. Fashion“, “Boa“, “Weltex“, “Eurotay“ i mnoge druge, će se i ubuduće truditi da zadrže ovakav način saradnje sa Fakultetom tehničkih nauka u Čačku u cilju zapošljavanja kvalitetnih kadrova u vremenima koja dolaze.

Izložba će na Fakultetu tehničkih nauka u Čačku biti otvorena do srede, 29. maja, od 10 do 17 sati.

Ostavite odgovor

Komentari objavljeni na portalu PressLider nisu stav vlasnika, niti redakcije portala. Molimo Vas da prilikom komentarisanja tekstova ne koristite govor mržnje, pretnje, psovke, kao ni uvrede na verskoj, nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi. Zabranjeno je postavljanje reklamnih linkova, kao i pornografskog i politički ekstremnog sadržaja. Redakcija PressLider zadržava pravo da ne objavi komentare neprimerenog sadržaja, kao i one koji sadrže osvrt na nečiji privatan život i ličnost.

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *