Zlatibor predstavio svoje najukusnije specijalitete

U petak, 05. oktobra, u beogradskom „Gastronaut“ baru predstavljeni su autentični zlatiborski specijaliteti: komplet lepinja, kiselo mleko i prepoznatljivi zlatiborski sir i kajmak.

Prezentacija je organizovana kao treći u nizu događaj povodom realizacije projekta „12 Veličanstvenih“. Domaćini su bili mlekara „Naša Zlatka“ iz sela Kriva Reka i Turistička organizacija Zlatibor, koji su u skladu sa projektom poslužili kiselo mleko i komplet lepinju kao prepoznatljivo jelo sa ovih prostora.

Turistička organizacija Zlatibor aktivno se bavi promocijom turističkih potencijala planine, a nadaleko čuvena gastronomija ovog kraja je jedan od najboljih načina da se postojećim i budućim gostima ukaže na činjenicu da se na Zlatiboru i dalje neguju vrednosti sa epitetom tradicionalno, autentično i prirodno.

Događaju je prisustvovao veliki broj medija, blogera iz sveta turizma i kulinarstva, a u prepoznatljivom ukusu komplet lepinje uživali su i gosti „Gastronaut“ bara, među kojima je bilo turista iz celog sveta.

U okviru projekta „12 Veličanstvenih“ odabrano je 12 autentičnih gastro proizvoda iz različitih delova Srbije, koji su predsavljeni javnosti, a jedan od tih je upravo ovaj prezentovan 05. oktobra u Beogradu.

Jedan od domaćina ovog događaja u Beogradu – mlekara „Naša Zlatka“ otvorena je u septembru 2017. godine, u selu Kriva Reka na obroncima Zlatibora. Mlekara je deo projekta „From hills to dairies“.

PressLider

Ostavite odgovor

Komentari objavljeni na portalu PressLider nisu stav vlasnika, niti redakcije portala. Molimo Vas da prilikom komentarisanja tekstova ne koristite govor mržnje, pretnje, psovke, kao ni uvrede na verskoj, nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi. Zabranjeno je postavljanje reklamnih linkova, kao i pornografskog i politički ekstremnog sadržaja. Redakcija PressLider zadržava pravo da ne objavi komentare neprimerenog sadržaja, kao i one koji sadrže osvrt na nečiji privatan život i ličnost.

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *